Mountainbiken door de Montferlandse bossen

Bij het Mountainbiken door de Montferlandse bossen is inbegrepen:

  • 3 uur een mountainbike
  • Instructie Montferlandroute
  • Helm, vergunning en noodrugzak (EHBO, pompje en bandenplaksetje)
  • MTB-vergunning van Natuurmonumenten

Prijs: € 25,00 p.p. 

De prijs van het Mountainbiken door de Montferlandse bossen is geldig tot en met 31 december 2022.

Crossen door het Montferlandse landschap

Montferland is bij uitstek een geschikt gebied om te mountainbiken. Stap op een splinternieuwe mountainbike en cros door het Montferlandse landschap, bestaande uit een heuvelachtig bosgebied, uitgestrekte akkers en landerijen. 

Mountainbiken door de parel van de Achterhoek

  Deze locatie beschikt over maar liefst 30 splinternieuwe mountainbikes van TREK. Het voorblad bestaat uit 1 blad en de cassette achter is 10-speed. U hoeft alleen maar naar rechts te schakelen. Bovendien kunt u pittige klimmetjes trotseren. De dubbelwandig 27,5 velgen en extra dikke banden geven de fiets veel grip op de ondergrond en stabiliteit. 

  Montferlandroute (26 kilometer): de route wordt gekenmerkt door een aantal pittige klimmetjes en afdalingen. De route is te herkennen aan de bewegwijzering en kent veel onverharde paden, pittige beklimmingen en afdalingen. Wist u dat deze route er relatief droog bij ligt? Zelfs in de wintermaanden. 

  Nadat u bent vertrokken komt u de 'Hettenheuvel' tegen. Een zeer pittige onverharde klim. De route gaat dwars over de heuvel heen en u wordt gebracht naar het 'Groot Beekermark' gebied. Langs de bosrand door het 'Kleefse Hout' wordt u gevoerd. Het traject blijft aan de buitenrand van het bos. U komt uit op de Oude Eltenseweg langs informatiepunt 't Peeske. Via de Oude Eltenseweg komt u in het 'Korterbos'. Vervolgens gaat u via 'Hooge Heide' en de 'Hulzenberg' naar de Boterweg. Dit is de verbindingsweg met Montferland. U gaat over de 'Galgenberg' en de 'Plakslag'. Via de prachtige paden van het 'Zedammerbos' gaat u terug in de richting van het startpunt.

Natuurlijke omgeving

Het Outdoorcentrum ligt in de Achterhoek tussen Doetinchem en 's Heerenberg (Gelderland). Mooi en landelijk gelegen bij het het bos- en natuurgebied Montferland. Door de bijzondere organische architectuur en duurzaam gebruik van materialen is dit dé outdoor en evenementen locatie van Gelderland midden in de natuur. 

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • zwemmogelijkheden
 • parkeren
 • restaurant

Onze partner

Algemeen

Dit Outdoorcentrum ligt in de Achterhoek tussen Doetinchem en 's Heerenberg (Gelderland). Mooi en landelijk gelegen bij het Recreatiegebied Stroombroek en het bos- en natuurgebied Montferland. Door de bijzondere organische architectuur en duurzaam gebruik van materialen is Markant dé outdoor en evenementen locatie van Gelderland midden in de natuur.

omgeving en bereikbaarheid

Dit outdoorcentrumligt in de prachtige gemeente Montferland, precies op de grens van de Achterhoek en Liemers, op nog geen 15 minuten rijden van Arnhem en 1,5 uur vanuit Rotterdam of Amsterdam: een regio met heuvels, bossen en rivieren. Het land van de Zwarte Cross, voetbalclub de Graafschap, topclub volleybal Orion en een technologisch innovatiegebied waar Nederland trots op kan zijn.

Restaurant Woodies!

Het bijzondere restaurant Woodies! inclusief vergaderruimte is prachtig gelegen aan het water en aan de voet van de heuvels van natuurgebied ‘Het Montferland'. Door de combinatie met het Outdoorcentrum maakt het een bijzondere beleving om restaurant Woodies te gebruiken voor een buffet, feestavond, familie of zakelijke bijeenkomst. Uiteraard allemaal te combineren met de vele activiteiten die Markant Outdoorcentrum u kan bieden. Het restaurant heeft een organische bouwstijl en is geheel ecologisch gebouwd.

Overnachten

Het Outdoorcentrum beschikt over een groot groepskampeerterrein met diverse faciliteiten zoals slaaptenten, een voorziening met douches, toiletten, overdekte afwasplaatsen en een kook- en recreatietent. Groepen kunnen in deze ruime tenten de maaltijden bereiden en nuttigen en 's avonds kunnen er activiteiten worden georganiseerd zoals een bonte avond!

Op een kampeerterrein mag een kampvuurplek natuurlijk niet ontbreken. Bij Markant Outdoorcentrum is deze kampvuurplek op het grote kampeerterrein direct aan het water gelegen en zorgt 's avonds voor een echte outdoorbeleving! Overnachten op ons kampeerterrein is alleen mogelijk in combinatie met tenminste 1 activiteit uit ons activiteitenaanbod.